Friday, June 14, 2019

Revisiting Osaka Expo City : Cheq Mai Lagi !

Bila bercakap tentang modernizing and rebuilding sesuatu tempat, memang terkedu kita lihat cara orang-orang Jepun bekerja. Berpuluh-puluh tahun dahulu, area Suita  ni bukannya ada apa-apa pun tetapi cuba anda datang melawat ke sini sekarang. Bermacam-macam dah ada. Mini zoo, restoran, taman permainan, taman bunga, stesen keretapi moden, shopping complex dan juga stadium bolasepak ( yer.. pasukan Gamba Osaka memang berpengkalan di sini) dan macam macam lagi laa.

Selain lanskap pembangunan sekitar yang tersusun rapi, sistem pengangkutan dia memang yang terbaik - dah la tu, makanan yang terdapat disekitar kawasan sini pun sedap-sedap especially bebola sotong yang dijual dekat stesen tu. Kepada peminat-peminat Gundam pula, dah tak payah susah-susah dah nak ke Odaiba, Tokyo untuk ambil gambar. Kat sini pun dah ada.

Perkhhh!!

Jika ada dikalangan pembaca yang bercadang nak datang melawat, anda boleh melayari halaman web Expocity di sini



All images copyright @ 2019 Langkawi Ink.Com.
All rights reserved.All photos and content on this site are exclusive property of Langkawi Ink.Com and are copyright with all rights reserved. Please email me and ask for permission before reposting any content found on this site. Thank you.

No comments:

Post a Comment

Ise Jingu : Power Spot ? Memang Power!

The Grand Shrine ataupun Ise Jingu yang terletak di wilayah Mie ini memang cukup terkenal. Tanyalah mana-mana warga Jepun sekalipu...