Tuesday, October 15, 2019

Gotokuji : Syurga Buat Maneki Neko!

Sudah hampir 4 bulan saya tak update blog. Tiba-tiba rasa macam sudah kehabisan energy. Mungkin di masa depan nanti saya perlu letakkan caption "akan bercuti rehat" dekat posting sekiranya saya decided untuk berehat sementara.

Anyway, bercakap tentang "cuti rehat", saya sempat ke Gotokuji Temple di Tokyo 2 minggu yang lepas. Walaupun saya cukup kurang senang balik bercuti sewaktu musim panas di Jepun, entah macam mana, hati saya terbuka juga untuk beli tiket dan balik ke sana. Bukannya apa, saya kurang gemar cuaca kemarau di Jepun yang ada kalanya cukup panas sangat.Tetapi alhamdulillah, cuaca tempoh hari tak lah terlalu panas sewaktu saya berada di Tokyo, Kyoto dan Osaka.

Bercakap tentang Gotokuji ni, sini merupakan syurga untuk maneki-neko! Tau apa itu maneki neko? Alah, patung si kucing yang suka melambai-lambai tu. Punya lah banyak sampai saya rasa macam nak borong semua bawa balik ke Malaysia!

Tak percaya? Cuba tengok dekat gambar-gambar yang saya ambil ni


Baik mengaku. Ni siapa la punya wish ni?


.
All images copyright @ 2019 Langkawi Ink.Com.
All rights reserved.All photos and content on this site are exclusive property of Langkawi Ink.Com and are copyright with all rights reserved. Please email me and ask for permission before reposting any content found on this site. Thank you.

Pulau Langkawi : Home Is Where The Heart Is.

One of my favourite place.. A space that raised me, the birth place of my dreams. I really feel connected like I’m part of its puls...