Wednesday, June 19, 2019

Daiichi Daiman Daikichi: Mencari Ishida Mitsunari Di Sangen-in, Kyoto

Oleh kerana minat yang cukup mendalam mengenai pertempuran Sekigahara 1600, Naomi membawa saya melawat ke Daitoku-ji di Kyoto.Mengikut sejarah, mayat tanpa kepala Ishida Mitsunari memang ditanam di Sangen-in, iaitu sebuah rumah berhala kecil yang terletak di dalam kawasan Daitoku-ji. Namun sedemikian, saya cukup kecewa setelah diberitahu yang tiada pengunjung dibenarkan masuk ke kawasan tersebut kerana ianya adalah kawasan larangan.Duh !

Namun sebegitu, kekecewaan saya sedikit terubat kerana kawasan persekitaran Sangen-in ini memang cukup menakjubkan ketika musim luruh yang mana terdapat ratusan pokok-pokok momiji masih kemerah-merahan ketika kami sekeluarga sampai disana.
 

All images copyright @ 2019 Langkawi Ink.Com.
All rights reserved.All photos and content on this site are exclusive property of Langkawi Ink.Com and are copyright with all rights reserved. Please email me and ask for permission before reposting any content found on this site. Thank you.

1 comment:

Pulau Langkawi : Home Is Where The Heart Is.

One of my favourite place.. A space that raised me, the birth place of my dreams. I really feel connected like I’m part of its puls...