Sunday, 8 December 2013

Daigo-ji : Meriah Di Musim Luruh Dan Juga Sakura !

Sambungan tentang perjalanan saya di Jepun. 

Saya hari ini singgah sebentar di Daigo-ji, satu lagi kuil purba yang terletak di daerah Fushimi di Kyoto. Saya hanya berlegar-legar di kawasan luar kuil sahaja dan tidak mengambil keputusan untuk membayar tiket masuk ( JPY 500 ataupun RM 17) kerana daun-daun momiji yang bercambah keluar disini agak kurang berbanding dengan kawasan-kawasan yang lain. Namun begitu , kehadiran pengunjung yang datang ke sini agak ramai mungkin kerana status kuil ini yang menjadi salah satu ikon  dan juga National Treasure Of Japan. 

Saya tinggalkan Daigo-ji selepas sejam berada di situ dan berjanji untuk kembali semula sewaktu musim sakura nanti. Katanya, sakura disini sangat cantik ketika mankai !



Nikon D300 26mm 1/60 sec f/11 ISO 400

                                                   Nikon D300 34mm 1/125 sec f/1o ISO 400

                                                    Nikon D300 18mm 1/40 sec f/10 ISO 400

                                                 Nikon D3000 50mm 1/160 sec f/6  ISO 1600 

                                                     Nikon D300 35mm 1/80 sec f/10 ISO 400

Nikon D300 38mm 1/2000 sec f/2.8 ISO 400

 Nikon D300 26mm 1/160 sec f/10 ISO 400

 Nikon D300 30mm 1/160 sec f/10 ISO 320 

                                                      Nikon D300 55mm 1/100 sec f/10 ISO 320

                                                       Nikon D300 26mm 1/60 sec  f/8  ISO 400

                                                         Nikon D300 23mm 1/2000 sec  f/2.8  ISO 400

                                                   
                                                            Nikon D300 17mm 1/160 sec  f/10  ISO 640





All images copyright © 2013 Langkawi Ink.Com. All rights reserved.



Interested parties are welcomed to reproduce or quote materials published in this blog with the condition  that they are credited to http://hasnulyakin.blogspot.com/ to avoid misunderstanding. 
Thank you.