Saturday, June 16, 2012

Kyoto Jurnal : Roda Gergasi Ferris Tenpozan.

Saya takut pada ketinggian ! Gayat !
Oleh sebab itu, pelbagai alasan saya berikan tempoh hari sewaktu Naomi mengajak saya melawat Roda Gergasi Ferris Tenpozan yang terletak berhampiran Pelabuhan Osaka. Saya akhirnya akur dan bersetuju untuk pergi atas desakkan anak-anak.

Roda Gergasi Ferris Tempozan ini hanya mengambil masa selama 5 minit berjalan kaki dari Stesen Osakako (Chuo Line). Ianya dibuka hampir setiap hari bermula jam 10 pagi hingga 10 malam. Berdiri megah pada ketinggian 112 meter dan mempanyai 60 gendola, ianya dapat menampung sejumlah 480 pengunjung untuk sesuatu masa. Oh ya ! Jangan lupa untuk mengambil peluang melawat Akuarium gigantic Kaiyukan yang hanya terletak bersebelahan dengan Roda Gergasi Ferris Tenpozan ini sekiranya anda ke sana.   

All images copyright © 2012 Langkawi Ink.Com. All rights reserved.Interested parties are welcomed to reproduce or quote materials published in this blog with the condition  that they are credited to http://hasnulyakin.blogspot.com/ to avoid misunderstanding.Thank you.
.
Blogging : Selepas Tenggelam 3 Bulan, Kini Timbul Bersama 10 Keping Foto Dan Seekor Buaya..

Sudah 3 bulan lebih saya tenggelam dan tidak update langsung blog semenjak kebelakangan ini. Bukan sebab boring, tetapi disebabkan ba...