Thursday, January 22, 2015

Chokenji Kyoto: Isu Fotografi & Akidah !

Saya akui yang saya tahu gambar-gambar lawatan saya ke Jepun sebegini boleh mengundang padah kerana terlalu ramai cerdik pandai disini yang akan bercakap tentang akidah. Namun begitu, saya jarang ambil peduli bab-bab sedemikian kerana kerana masing masing mempunyai pandangan yang berbeza. Sebagai contoh - peminat fotografi seperti saya selalu keluar-masuk ke rumah berhala bukan bermaksud saya pengikut ajaran Buddha !

Disebabkan kedegilan saya melayan segala komen-komen yang "luar biasa", saya sertakan disini beberapa keping gambar sesi jelajah Kyoto yang saya ambil tempoh hari. Kali ini saya berada di Chokenji yang terletak di wilayah Kyoto di Jepun.Walaupun terdapat ribuan
rumah-rumah berhala lain di Kyoto, Chokenji ini dikatakan adalah satu-satunya dibina khas untuk Benzaiten , salah satu daripada tujuh tuhan kekayaan.

 Seperti biasa, saya hanya menggunakan kamera lama Nikon D300 serta lensa Nikon 50mm f/1.8G dan Sigma 17-70mm f/2.8 sewaktu saya melawat ke sini.  All images copyright © 2015 Langkawi Ink.Com. 
All rights reserved.

All photos and content on this site are exclusive property of Langkawi Ink.Com and are copyright with all rights reserved. Please email me and ask for permission before reposting any content found on this site. Thank you.

No comments:

Post a Comment

Pulau Langkawi : Home Is Where The Heart Is.

One of my favourite place.. A space that raised me, the birth place of my dreams. I really feel connected like I’m part of its puls...