Monday, March 26, 2012

Kyoto Jurnal : Kyoto Botanical Garden.



8hb March 2012 - Saya bangun awal pagi tadi. Pukul 6.30 pagi, mata saya sudah terbeliak dan sukar untuk dipejamkan semula. Suasana di luar terlalu sejuk dan saya tidak mampu mendapatkan tidur yang cukup. Selepas bangun mendapatkan sarapan yang cukup ringkas, kami sekeluarga mula keluar ke stesen keretapi Obaku yang terletak lebih kurang 15 minit berjalan kaki dari rumah.

Destinasi pada hari ini - Kyoto Botanical Garden. 


Saya sampai di Kyoto Botanical Garden agak awal pada pagi tersebut. Kelihatan bebunga Ume betul betul mekar di sini. Suasana pagi itu agak meriah dengan kehadiran kanak-kanak tadika yang memenuhi ruang taman permainan. Selepas puas mengambil gambar, saya mula bergerak menuju ke Kyoto Art Garden pula.Ianya hanya terletak betul-betul bersebelahan taman tersebut.


Beberapa lagi shots pada pagi tersebut....







Bersambung.......



Interested parties are welcomed to reproduce or quote materials published in this blog with the condition  that they are credited to http://hasnulyakin.blogspot.com/ to avoid misunderstanding.Thank you





All images copyright © 2012 Langkawi Ink.Com. All rights reserved.

7 comments:

  1. photo yg diambik mang betul2 cun!! tibe2 minat pulak dgn sakura!!! :))

    ReplyDelete
  2. Hani & Ardini.Terima Kasih.Nanti saya postkan lagi ribuan gambar gambar saya di sini :)

    ReplyDelete
  3. By the way,gambar di atas tu adik beradik Sakura jer.Itu bebunga UME ( Apricot flower) dan selalunya kembang pada pertengahan Feb-lewat March.Sakura selalunya terbit pada awal April selama seminggu.

    ReplyDelete
  4. Terima kasih singgah. :)
    Permulaan spring ume blossom ni keluar mmg cantik! tak sabar nak hanami walau tmpt saya masih beryuki. ;)

    ReplyDelete
  5. :)..Tinggal 2 minggu lagi ajer.Saya pun dah tak sabar.

    ReplyDelete

Pulau Langkawi : Home Is Where The Heart Is.

One of my favourite place.. A space that raised me, the birth place of my dreams. I really feel connected like I’m part of its puls...