Sunday, May 31, 2015

Kyoto Jurnal: Blistering Hot Dan Ramadhan Pula Bakal Berkunjung Tiba.


Bandar Kyoto sewaktu lewat senja tempoh hari.

Bulan June bakal menjelang tiba.Begitu juga dengan Ramadhan. Bandar Kyoto yang sebelum ini dirahmati dengan beberapa musim yang sangat menarik kini sedang bersiap sedia menghadapi bahang musim panas.Terus terang cakap, musim panas di Kyoto tidak sama langsung dengan pengalaman musim kemarau di Malaysia. Cuaca disini cukup panas.Kadang-kadang panasnya boleh mencecah sehingga 36 darjah celcius. Kedudukan geografinya yang dikelilingi dengan tiga kawasan pergunungan membuatkan anda berasa seperti berada didalam kawah yang sedang dimasak atas api. Lebih teruk lagi, tiada langsung tiupan angin waktu musim itu nanti.Keaadan begini selalunya berlarutan sehingga pertengahan bulan September.
Hmmm satu dugaan berat untuk orang Islam untuk berpuasa disini nanti. Moga-moga kurang atau tiada lagi kisah penduduknya yang dihantar masuk ke hospital akibat heatstroke atau heat exhaustion nanti. 
Amin... All images copyright © 2015 Langkawi Ink.Com. 
All rights reserved. All photos and content on this site are exclusive property of Langkawi Ink.Com and are copyright with all rights reserved. Please email me and ask for permission before reposting any content found on this site. 
Thank you.


No comments:

Post a Comment

Aku Dan Sesuatu : Naza Blade 650 efi pula...................

Kalau nak ikut hati, memang saya nak ambil Kawasaki ZX-14 tempoh hari. Tetapi memandangkan saya kenal sangat dengan diri saya yang s...